Rólunk

A 2019 februárjában indult Kiutak portál elsősorban azoknak szól, akik helyi szinten, más emberekkel összefogva szeretnének tenni egy ökológiailag fenntartható társadalomért és gazdaságért. A portálon életünk legkülönbözőbb területeihez kapcsolódóan ajánlunk olyan olvasni- és néznivalókat, amelyek segítséget nyújthatnak ennek az új, ökologikus világnak a közös megteremtésében.

Az egyes témakörök felelősei olyan szakemberek, akik területük jó ismerői. Ők választják ki egy munkacsoporttal közösen azokat a tartalmakat, amelyeket az adott témakörben a leginkább figyelemre méltónak tartunk. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk: minden témában csak a legjobb magyar nyelvű anyagokat igyekszünk megjeleníteni.

Minden törekvésünk ellenére azonban válogatásunk biztosan nem teljes. Úgy érzed, kihagytunk valami fontosat? Feltétlenül ajánld a figyelmünkbe! A honlapot folyamatosan frissítjük.

A Kiutak portál a Kisközösségi Program egyik projektje. A Kisközösségi Program egy 2008 óta működő kutatási és akcióprogram, amelynek célja, hogy minél több ökologikus helyi közösség alakuljon a Kárpát-medencében. Mottónk: „Ökológia, közösség, boldogulás – helyben!”. Ismerkedj meg jobban szerteágazó tevékenységünkkel honlapunkat böngészve. Érdemes továbbá fölkeresned facebook-oldalunkat is, ahol mindennap posztolunk valami érdekeset.

Kapcsolat: info@kiskozossegek.hu

Honlapkészítő: Tóth Miklós

Grafikus: Kismarty-Lechner Zita

Témafelelősök

Általános

Takács-Sánta András PhD

humánökológus – az ELTE docense

Élelmünk

Mag Zsuzsa PhD

biológus

Cuccaink és lomjaink

Urbán Csilla

környezetkutató, humánökológus – a Humusz Szövetség elnöke

Járműveink

Erdős Zoltán

közgazdász-urbanista

Energiánk

Sáfián Fanni PhD

geográfus

Pénzünk

Jacsó Enikő

szociológus

Vizeink

Maros Rudolf

környezetmérnök

Élőlénytársaink

Tarjányi Nikolett

biológus – a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa

Oktatásunk

Pólya Viktor

biológia-földrajz szakos tanár

Otthonaink és közös tereink

Varga Rita

építész – Környezettudatos Építők Szervezete

Közösségeink

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

közösségivállalkozás-fejlesztő – Inspi-Ráció Egyesület

Közügyeink

Lukács Bence

humánökológus – kutató