Legfrissebb linkek

Legfrissebb cselekvési tippek


Legfrissebb ajánlók

 • Mengyán Eszter – Helló, slow fashion! Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre

  Tovább

  Mengyán Eszter – Helló, slow fashion! Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre

  A Holy Duck! oldal szerkesztőjének könyve. Ahogy az alcím is mutatja, egy gyakorlati útmutató rengeteg tippel ahhoz, hogy ruháink ökológiai lábnyomát csökkenteni tudjuk — ugyanakkor a divatipar társadalmi hatásairól is esik benne szó. Hazai tervezőket, vállalkozókat is meginterjúvol a szerző. A könyv amellett, hogy sok új információval szolgál, olvasmányos, közvetlen stílusban íródott.

 • Klímabarát Települések Szövetsége – jógyakorlatok

  Tovább

  Klímabarát Települések Szövetsége – jógyakorlatok

  A több tucat önkormányzati taggal rendelkező szövetség célja, hogy a szakmai tapasztalatok megosztásával segítse helyi, települési szinten az elkerülhetetlen változásokhoz történő alkalmazkodást. Tagjai között találunk mindenféle méretű települést az ország különböző részeiről. Honlapjuknak ezen az aloldalán számos, a települési vízgazdálkodással kapcsolatos esetet is föllelhetünk.

 • LIFE LOGOS 4 WATERS projekt

  Tovább

  LIFE LOGOS 4 WATERS projekt

  A projekt fő célja, hogy megerősítse a helyi önkormányzatok alkalmazkodóképességét az éghajlatváltozáshoz, illetve népszerűsítse a természetes vízmegőrző megoldásokat Magyarország vízvesztő pozíciójának mérséklése érdekében. Kiemelt cél továbbá az is, hogy az eredmények megosztásával ösztönözzék még több települési és vízgyűjtő szintű
  jógyakorlat elterjedését a természetes vízmegtartó megoldások terén. A projekt honlapjának Dokumentumtárában elhelyezett anyagok jól használhatók a helyi vízmegőrzési kezdeményezéseknél.

  Kategóriák: ,
 • SZÖVET tudástár

  Tovább

  SZÖVET tudástár

  A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület Tudástára az ártéri gazdálkodásról, vízmegtartó megoldásokról a közelmúltban készült fontosabb kiadványokat gyűjti össze, de jó néhány korábbi könyvet is ajánl. Jó kiindulópont az ártéri gazdálkodással ismerkedőknek.

  Kategóriák: ,
 • Vízmegtartó megoldások

  Tovább

  Vízmegtartó megoldások

  Egy olyan projekt eredményeit ismerteti ez a honlap, melynek keretében öt magyar önkormányzat valósított meg természetközeli vízvisszatartó beruházásokat saját területén. Azon túl, hogy a beavatkozások megvalósítását bemutatja, a honlap dokumentumtára igazi tudásbank a téma iránt érdeklődők számára.

  Kategóriák: ,
 • Ádám Szilvia, Kajner Péter (szerk.): Folyóvízi rendszerek fenntartható használata

  Tovább

  Ádám Szilvia, Kajner Péter (szerk.): Folyóvízi rendszerek fenntartható használata

  Oktatási segédlet, mely átfogó képet ad a folyókról, szabályozásuk és mai használatuk hatásairól. Jó példákkal illusztrálva mutatja be, hogyan lenne megvalósítható a fenntartható folyógazdálkodás.

 • BOKARTISZ füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

  Tovább

  BOKARTISZ füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

  A BOKARTISZ Kht. által készített kiadványok az ártéri tájgazdálkodás rendszerét és e gazdálkodási formán belül a vizes élőhelyek kezelését, a gyümölcsészetet, az ártéri erdők kezelését valamint a szántó- és gyepgazdálkodás módszereit tekintik át. Praktikus szemlélettel teljes körű áttekintést adnak az ártéri tájgazdálkodásról és az egyes élőhelyek kezeléséről.

 • Molnár Géza: A Tiszánál

  Tovább

  Molnár Géza: A Tiszánál

  A Tisza-menti ártéri gazdálkodás egyik legnagyobb hatású gondolkodójának műve. Bemutatja az ember eltávolodását a természettől, feltárja a Tisza folyamatainak titkait, és javaslatot tesz arra, hogyan állíthatjuk helyre megromlott kapcsolatunkat a folyóval, a hagyományokra támaszkodva.