Cselekvési Tipp

Indítsunk közösségi (javító)műhelyt!

99 Ft

Tárgyaink élettartamának meghosszabbításához vagy újak barkácsolásához számos eszközre, szerszámra, munkapadra lehet szükségünk. Valószínűleg a legtöbbet ezek közül csak egy-egy alkalommal használjuk. Emiatt ha saját tulajdonban vannak, az idő nagy részében kihasználatlanul állnak. Olvass tovább…

Egy közösségi műhelyben ezeket az eszközöket megoszthatjuk másokkal, ezáltal tárgyainkat úgy újíthatjuk meg vagy hozhatjuk létre, hogy nem kell mindenkinek külön felszerelést vásárolnia ehhez. Ráadásul helyet sem foglalnak otthonunkban. Az általános célú műhelyeken túl létrehozhatunk speciálisakat is, például varróműhelyt vagy kerékpárjavító műhelyt.

A közös műhelyben együtt is barkácsolhatunk, kézműveskedhetünk, felújíthatunk, javíthatunk – mindezt akár saját, akár közösségi tulajdonú használati tárgyainkkal megtehetjük. A társaság segítséget és ihletet is nyújthat az alkotáshoz. Idősebbeket szintúgy érdemes bevonni, akik így átadhatják tudásukat, tapasztalatukat. Tarthatunk a műhelyben foglalkozásokat is, szakemberek bevonásával képzéseket, tanulóműhelyeket.

Ilyen közösségi helyeket működtethet egy vállalkozás, egy civil szervezet vagy a helyi önkormányzat is.

Kapcsolódó ajánlónk:

  • Ebben az adatbankban közösségi javítóműhelyek is szerepelnek: Javítóműhelyek

A kép forrása: www.redemptivecycles.com

Vélemények

  1. Izsó Jánosné

    Nagyon jó ötlet!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük