Cselekvési Tipp

Működtessünk csomagolásmentes boltot!

99 Ft

Nem is olyan régen, nagyjából két nemzedékkel ezelőtt jellemzően még csak a legszükségesebb csomagolást kapták a termékek. Majd szépen lassan odáig jutottunk, hogy már szinte a csomagolást is becsomagolják. Válaszul a rengeteg felesleges csomagolóanyag problémájára a XXI. század elején egyes nyugati országokban csomagolásmentes boltok kezdtek nyílni. Olvass tovább…

Ezekben az üzletekben az árukat nagy kiszerelésben találjuk – különféle tartályokban vagy például a liszteket zsákokban -, a vásárlóknak pedig tárolódobozokkal, üvegekkel fölszerelkezve kell érkezniük. Vásárlás előtt tárolóikat a pultnál mérlegre helyezik, lemérik, ezután töltik meg őket. Egyes árukat, például tejtermékeket becsomagolva lehet ugyan vásárolni, ám ezek tárolói mindig visszaválthatók.

Csomagolásmentes bolt működtetésénél is fontos, hogy lehetőleg helyi, szezonális, ökologikus gazdálkodásból származó élelmiszerek legyenek a polcokon. Emellett ezekben az üzletekben gyakran kaphatók tisztítószerek, tisztálkodószerek, kézműves termékek vagy akár ökokönyvek is. Nem mellékesen egy csomagolásmentes bolt közösségi események színtere is lehet.

Az ideális az volna, ha bárki gyalog vagy kerékpárral könnyen el tudna érni egy-egy ilyen üzletet.

A kép forrása: index.hu

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Működtessünk csomagolásmentes boltot!” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük