Cselekvési Tipp

Indítsunk helyi termelői/kézműves piacot!

99 Ft

A helyi piac egy olyan különleges piac, ahova a szervezők csak a közelből és saját áruval érkező ős- és kistermelőket, illetve kézműveseket engednek be. További feltételeket is szabhatnak akár, például azt, hogy a mezőgazdasági termékek kíméletes gazdálkodásból származzanak. Olvass tovább…

A piacok egyik fontos előnye több más helyi értékesítési rendszerrel szemben, hogy itt termelő és vevő személyes kapcsolatba kerülnek, ami erősíti a bizalmat: a vevő bizonyossága növekedhet abban a tekintetben, hogy megbízható forrásból valóban minőségi árut kap – a termelő pedig törzsvevőkre tehet szert így. A közvetlen kapcsolat a hulladékmennyiség csökkentéséhez is hozzájárulhat: például a vevő saját edénybe vagy szatyorba is kérheti az árut, vagy éppen otthonról hozott üvegbe merheti neki a termelő a tejet.

A piacok egy másik fontos előnye agora funkciójuk: nem csupán a termékbeszerzés színterei, hanem egyúttal találkozóhelyek is. Ily módon hozzájárulhatnak a személyes kapcsolatok erősödéséhez és akár közösségek formálódásához is.

Kísérőprogramok szervezésével tovább növelhetjük a piacok vonzerejét, ezek lehetnek például művészeti vagy akár gyerekprogramok is.

Kapcsolódó ajánlóink:

A kép forrása: agrikulti.hu

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Indítsunk helyi termelői/kézműves piacot!” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük