Cselekvési Tipp

Szervezzünk pedibuszt vagy bicibuszt az iskolába, óvodába járó gyerekeknek!

99 Ft

Ideális esetben az óvoda, iskola a lakóhelyhez közel található, és biztonságosan megközelíthető gyalog. A valóságban azonban sokszor előfordul, hogy nagyobb távolságok adódnak, illetve nem elég biztonságos az útvonal. Ennek sokszor az a következménye, hogy olyanok is autóval viszik a gyereküket, akik amúgy nem ragaszkodnának ehhez, ám tartanak a gépkocsiforgalom jelentette kockázatoktól. Mindez persze még tovább rontja a helyzetet, hiszen ők maguk is tovább növelik a forgalmat.

Erre a problémára adhat megoldást a pedibusz (lábbusz) és a bicibusz. Ezek a “találmányok” arról szólnak, hogy az egy iskolába, óvodába tartó gyerekek és felnőtt kísérőik egy közös útvonalra fölfűzve együtt gyalogolnak vagy bicikliznek reggel az iskolába, délután pedig haza. A kezdeményezés igényel néhány tapasztalt, rátermett felnőttet (szülőt vagy önkéntest, köztük akár nyugdíjasokat is), továbbá főleg kezdetben némi szervezést is, ugyanakkor az első alkalom után akár szinte önműködővé is válhat.

A pedibusz és a bicibusz haszna pedig nem csupán a kevesebb autó, hanem a több mozgás, a több beszélgetés és a közösség épülése is.

Kapcsolódó ajánlónk:

A kép forrása: lavoixdunord.fr

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Szervezzünk pedibuszt vagy bicibuszt az iskolába, óvodába járó gyerekeknek!” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük